Заощадження домогосподарств як об’єкт макроекономічної політики - Почерніна, Наталя Вікторівна; Почернина, Наталья Викторовна; Pochernina, Natalia (My University, 2018)
TN: The article reveals the role of household savings as a factor of the systemic connection between different areas of macroeconomic policy. UK: Розвиток економічної діяльності об’єктивно ґрунтується на використанні наявних ресурсів з метою забезпечення поточних та майбутніх потреб суб'єктів господарювання та суспільства в цілому. Сукупні заощадження країни виступають у якості вхідного ресурсу для процесу інвестування. Серед них важлива роль відводиться заощадженням населення, відтак політика держави, спрямована на мобілізацію заощаджень домогосподарств та ефективне їх використання залишається пріоритетом макроекономічної політики в сучасній Україні.
Keywords: household savings; macroeconomic policy; mobilization and use of savings; розвиток економічної діяльності; макроекономічна політика; трактування сутності заощаджень; інвестиційна політика; трансформації заощаджень в інвестиції; валютна політика; фондова політика