Практикум з дисципліни «Інженерна механіка (ДМ)»: навчальне видання - Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena; Коломієць, Сергій Матвійович; Коломиец, Сергей Матвеевич; Kolomiiets, Serhii (ТДАТУ, 2020)
У навчальному посібнику зібраний, систематизований та викладений теоретичний і методичний матеріал, який охоплює практичні питання дисципліни «Інженерна механіка (ДМ)». Наведені загальні поняття про конструкції деталей машин і механізмів та загальні питання проєктування деталей машин з використанням традиційних розрахункових і сучасних засобів комп’ютерних програм. Практикум рекомендований для студентів навчальних закладів ІІІ і IV рівня акредитації для використання у навчальному процесі підготовки з дисципліни «Інженерна механіка (ДМ)».
Keywords: навчальний посібник; конструювання вузлів; деталі машин; інженерна механіка; оволодіння методикою визначення втрат; передаточні відношення; кінематичний розрахунок; силовий розрахунок; курсове проєктування; електродвигун