Теоретичні підходи до визначення сутності організаційної культури як об'єкта теорії організації - Агєєва, Ірина Вікторівна; Прус, Юрій Олександрович; Агеева, Ирина Викторовна; Ahieieva, Iryna; Прус, Юрий Александрович; Prus, Yurii (Мелітополь: Вид-во Мелітопольська типографія «Люкс», 2015)
Виникнення нових умов господарювання, зростаюча невизначеність зовнішнього середовища , науково-технічний прогрес, зміна мотивації працівників обумовило те, що організаційна культура стає важливим ресурсом для вдосконалення механізмів господарювання. Проблемам формування організаційної культури присвячені теоретичні публікації вітчизняних і зарубіжних вчених і фахівців. У статті досліджено сутність організаційної культури підприємства, наведені існуючи визначення категорії "організаційна культура " та проаналізовано основні концептуальні підходи до визначення організаційної культури.
Keywords: культура; організаційна культура; підприємство; цінності; culture; corporate culture; enterprise; values