Штучний інтелект в UI/UX-дизайні: впровадження та користь використання нейронних мереж - Величко, Соф’я Дмитрівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Стаття пропонує всебічний аналіз впливу штучного інтелекту на дизайн інтерфейсів і користувацький досвід, розкриваючи переваги, виклики та етичні аспекти його застосування. Результати дослідження акцентують увагу на ключовій ролі ШІ в сучасному дизайні інтерфейсів і наголошують на важливості подальших досліджень у цій галузі. Практичні рекомендації, представлені у статті, роблять її корисною для дизайнерів та програмістів, а також підкреслюють її значущість для розвитку інновацій у сфері UI/UX-дизайну. Метою роботи є аналіз впливу штучного інтелекту на процеси веб-дизайну та дизайну користувацьких інтерфейсів. У дослідженні розглядаються ключові аспекти функціонування ШІ, його можливості та роль у вдосконаленні дизайн-процесів. Завданням є визначення способів оптимального використання технологій ШІ для підвищення ефективності розробки інтерфейсів та поліпшення користувацького досвіду. Для створення наукової публікації було використано такі методи для дослідження: літературний огляд, порівняльний метод, аналіз існуючих продуктів та сервісів, аналіз трендів, синтез результатів, сумарний аналіз.
Keywords: штучний інтелект (ШІ); UI/UX-дизайн; інтерфейс; веб-дизайн; інтеграція технологій у цифровий світ