Застосування інтегрованого інформаційного середовища (CALS-технологій) на підприємствах аварійно-рятувального призначення - Грюкач, С. В.; Щербина, В. М. (My University, 2017)
Метою застосування CALS-технологій в якості інструменту організації інформаційної підтримки всіх учасників створення виробництва та користування продуктом є підвищення ефективності діяльності підприємства. Значні поліпшення відбуваються внаслідок прискорення процесів дослідження і розробки продукції, додання виробу нових властивостей, скорочення витрат у процесах виробництва та експлуатації продукції, підвищення рівня сервісу в процесах експлуатації та технічного обслуговування.Таким чином, суть даної концепції полягає в застосуванні принципів і технологій інформаційної підтримки на всіх стадіях життєвого циклу продукції. Іншими словами, CALS-технології засновані на використанні інтегрованої інформаційної системи, що забезпечує однакові способи керування процесами і взаємодії замовників продукції (включаючи державні установи та відомства), постачальників (виробників) продукції та експлуатаційного та ремонтного персоналу.
Keywords: CALS-технології; інформаційна підтримка; життєвий цикл продукції; інтегрована інформаційна система; управління процесами; функціональні завдання; впровадження CALS-технологій; матеріально-технічне постачання