Історичні аспекти змісту шкільного курсу фізики: навчальний посібник - Сосницька, Наталя Леонідівна; Сосницкая, Наталья Леонидовна; Sosnytska, Natalia (Донецьк: ТОВ «Юго-Восток, Лтд», 2007)
Навчальний посібник присвячено відображенню історичних аспектів розвитку фізики в змісті шкільного курсу. Впровадження елементів історії фізики в навчальний процес ґрунтується на власному досвіді і досвіді роботи вчителів, на вивченні публікацій, не завжди доступних масовому читачеві. В описі та аналізі низки питань реалізовано прагнення максимально відобразити як авторський підхід, так і ного розвиток у працях дослідників.
Keywords: історія механіки; історія молекулярної фізики; історія електродинамики