Використання інформаційних технологій як ефективний засіб підготовки фахівців - Мигуля, Вікторія; Гулевський, Вадим Борисович; Постол, Юлія Олександрівна (Кременець : 2024, 2024)
UA: Система освіти і науки є одним із об’єктів процесу інформатизації суспільства. Інформатизація освіти через специфіку самого процесу передачі знань вимагає ретельної розробки використовуваних технологій інформатизації та можливості їх широкого тиражування. Крім того, прагнення до активного застосування сучасних інформаційних технологій у сфері освіти має бути спрямоване на підвищення рівня та якості підготовки спеціалістів. В теперішній час в системі освіти створюється багато програмного забезпечення для опанування навчального процесу майбутніми спеціалістами. Це можуть бути бази даних (БД), традиційні інформаційно-довідкові системи, сховища (репозиторії) інформації будь-якого виду (включаючи графіку та відео), комп'ютерні навчальні програми, а також програми, що дозволяють здійснювати адміністрування навчального процесу [2, 4, 6]. Для задоволення потреб здобувачів вищої освіти в отриманні знань викладач повинен володіти інформаційно-освітніми технологіями, а також, враховуючи їх розвиток, постійно підвищувати свою інформаційну культуру шляхом самоосвіти, але при цьому не зловживати використання цих технологій у своїй практиці і, перш за все, творчий підхід. Засоби та форми медіа-освіти надають викладачу можливості для професійного зростання та самовдосконалення на шляху використання новітніх досягнень науки та інформаційних технологій. Останнє сприяє оновленню змісту і форм сучасної освіти.
Keywords: інформаційні технології; автоматизація навчального процесу; інформаційний простір в освіті; покращення умов