Пристрій захисту групи асинхронних двигунів від теплових перевантажень - Квітка, Сергій Олексійович; Вовк, Олександр Юрійович; Kvitka, Serhii; Vovk, Oleksandr (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Авторами запропоновано схемне рішення пристрою захисту групи асинхронних двигунів технологічної лінії від теплових перевантажень. Як параметр контролю, прийнята температура обмотки статора асинхронного двигуна. Розроблений пристрій дозволяє: здійснювати безперервний контроль температури статорної обмотки двигунів; відключати двигун при небезпечному нагріванні обмотки статора при любому аварійному режимі роботи; повністю використовувати перевантажувальну здатність двигуна в межах допустимих перевищень температури. EN: The authors proposed a schematic solution a device for protecting a group of asynchronous motors of a technological line against thermal overloads. As a control parameter, the temperature of the stator winding of an asynchronous motor is taken. The developed device allows: continuous monitoring of the temperature of the stator winding of motors; turn off the engine in case of dangerous heating of the stator winding in any emergency mode of operation; to fully use the overload capacity of the engine within the limits of permissible temperature extremes.
Keywords: асинхронний двигун; теплове перевантаження; температура обмотки статора; пристрій захисту; asynchronous motor; thermal overload; stator winding temperature; protection device