Дослідження ефективності колійної системи землеробства - Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (My University, 2017)
UK: Встановлено, що економічний ефект від впровадження колійної системи землеробства і використання спеціалізованих ширококолійних агрозасобів визначений трьома складовими: підвищенням врожайності вирощуваної культури, економією посівного матеріалу і зменшенням енергетичних витрат. Доведено, що втрати площі поля під інженерну зону істотно зменшують економічний ефект від впровадження колійної системи землеробства. Наскільки ефективно буде облаштовано поле та організований рух спеціалізованих ширококолійних агрозасобів, настільки задовільними будуть і економічні показники колійної системи землеробства. EN: It is established that the economic effect from the introduction of controlled traffic farming and the use of wide span tractor (vehicles) are defined by three components: increasing the productivity of crops, saving seed and decrease energy costs. It is proved that the loss of area under the field engineering area significantly reduces the economic effect from the introduction of controlled traffic farming. How effective is a field and the wide span tractor (vehicles), so will be satisfactory and the economic performance of controlled traffic farming. RU: Установлено, что экономический эффект от внедрения колейной системы земледелия и использования специализированных ширококолейных агросредств определен тремя составляющими: повышением урожайности выращиваемой культуры, экономией посевного материала и уменьшением энергетических затрат. Доказано, что потери площади поля под инженерную зону существенно уменьшают экономический эффект от внедрения колейной системы земледелия. Насколько эффективно будет обустроено поле и организовано движение специализированных ширококолейных агросредств, настолько удовлетворительными будут и экономические показатели колейной системы земледелия.
The research of the effectiveness of controlled traffic farming
Исследование эффективности колейной системы земледелия
Keywords: колійна система землеробства; мостовий трактор; ширококолійний агрозасіб; економічна ефективність; controlled traffic farming; wide span tractor (vehicles); economic efficiency; колейная система земледелия; мостовой трактор; ширококолейное агросредство; экономическая эффективность