Розвиток енергетичної безпеки шляхом реалізації інтегрованих проєктів з відновлюваної енергетики та гідроенергетики - Бабич, М. І. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Забезпечення енергетичної безпеки є стратегічним пріоритетом для будь-якої держави, особливо в умовах геополітичної нестабільності та глобальних енергетичних трансформацій [4]. Для України, яка перебуває в процесі переходу до сталої енергетики, актуальним завданням є зменшення залежності від викопних енергоносіїв і формування децентралізованої системи енергопостачання на основі відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). У цьому контексті особливу увагу заслуговує поєднання потенціалу ВДЕ та гідроенергетики, що дає змогу досягти балансу між стабільністю генерації та екологічною стійкістю.
Keywords: енергетична безпека; гідроенергетика