Проблеми мотивації студентів при проходженні виробничої практики в умовах формування економіки, заснованої на знаннях - Коноваленко, Анастасія Сергіївна; Коноваленко, Анастасия Сергеевна; Konovalenko, Anastasiia (My University, 2007)
Перебуваючи у процесі пошуку універсальних методик навчання, протягом тривалого часу педагогіка не брала до уваги необхідність індивідуального підходу до студентів. Від цього страждала, перш за все, ефективність такої підготовки спеціалістів. Протягом багатьох десятиріч метою навчання була підготовка освіченої людини. Акцент такої концепції освіти спрямовуйся в основному на отримання та оцінку знань студентів. Необхідно зазначити, що раніше комплекс «освіта-виробництво» містив тільки два активних суб’єкта: студента і державу. Державні навчальні заклади вели підготовку студентів - потенційних працівників - для державних же установ, підприємств, організацій.
Keywords: індивідуальний підхід; виробнича практика; форми навчання; методи навчання