Наукові основи створення механізованих технологічних комплексів для виробничих систем розсадництва плодових культур: дис. ... доктора техн. наук : 05.05.11 - Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr (My University, 2017)
Галузь розсадництва плодових культур є основою промислового садівництва і призначена забезпечувати її сертифікованим садивним матеріалом у необхідній кількості, що визначає сталий розвиток галузі садівництва України, яке, в свою чергу, виконує важливу задачу з забезпечення громадян плодовою продукцією у нормах, визначених ВООЗ. Цією організацією визначено, що людина має споживати не менше 400 г фруктів на добу, або близько 140 кг на людину на рік, у той час, коли виробництво плодів в Україні не перевищує 70 кг на людину на рік.
Keywords: плодові культури; розсадник; кістячкові культури; вирощування садивного матеріалу