Обґрунтування організаційно-інженерних рішень процесу виробництва молока на фермі великої рогатої худоби в приватному підприємстві «Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Жовтневе» Пологівського району Запорізької області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Дуднік, Віктор (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Мета роботи - обґрунтування організаційно-інженерних рішень процесу виробництва молока на фермі великої рогатої худоби в приватному підприємстві «Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Жовтневе» Пологівського району Запорізької області. В роботі викладено вступ, проведено проблемний аналіз та визначення вихідних даних для проектування, розроблено режим роботи ферми, проведено моделювання та оптимізація раціону годівлі тварин, вибір і розрахунок основних і допоміжних приміщень для утримання і обслуговування тварин та сховищ для кормів і зберігання гною. На основі огляду зоотехнічних вимог розроблені технологічні схеми і по ним в трьох варіантах підібрані машини та обладнання, вибрано оптимальний варіант. Запропоновані заходи по покращенню умов охорони праці та техніки безпеки обслуговуючого персоналу при утриманні тварин. Зроблені висновки та складено список використаної літератури.
Keywords: велика рогата худоба; структура стада; собівартість; умовна голова; добовий раціон; режим роботи; питомі приведені витрати; план - графік; трудомісткість