Візуалізація розкладання періодичних функцій в ряд Фур’є засобами імітаційного комп’ютерного моделювання - Морозов, Николай Викторович; Morozov, Mykola; Онищенко, Галина Олександрівна; Онищенко, Галина Александровна; Onyshchenko, Halyna (My University, 2016)
UK: У статті автори пропонують, на основі комп‟ютерної програми MathCad, алгоритм представлення періодичних парних та непарних функцій функціональним рядом Фур‟є: анімація графіка часткових сум та його збігу до відповідної функції. Отримані результати використовуються при організації імітаційних лабораторних робіт з курсу «Математичне забезпечення магістерських програм». EN: In the article the authors propose on the basis of the computer program MathCad the algorithm for representation even and odd periodic functions using functional Fourier series: animation graphics of partial sums and its convergence to the appropriate function. The results are used in the simulation laboratory works of the course "Math provision of the Master`s programs."
Keywords: моделювання; функціональний ряд Фур‟є; імітаційні комп‟ютерні моделі; комп‘ютерне моделювання; modeling; functional Fourier series; computer simulation models