Опис до патенту на корисну модель № 104806 "Система для визначення розташування частинок в рідинному середовищі" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Система для визначення розташування частинок в рідинному середовищі містить джерело когерентного випромінювання - імпульсний лазер, модулятор добротності, систему дзеркал, короткофокусний об'єктив, точковий просторовий фільтр, довгофокусний об'єктив, голограму, об'єкт для дослідження, генератор звукових коливань та фотокамеру. При цьому додатково введений блок рівнеміру рідинного ультразвукового з можливістю визначення точного місця розташування об'єкта, який досліджується
Keywords: рідинне середовище; імпульсний лазер; точковий просторовий фільтр; довгофокусний об'єктив; голограма