Задачі оптимізації з нечіткими змінними - Мартиць, Д. С.; Зінов‘єва, Ольга Геннадіївна (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: Однією з умов для побудови математичної моделі є вимога адекватності, тобто відповідності моделі процесу, який розглядається. Але не завжди існують моделі, де дані представлені однозначно. Є системи, де людина грає важливу роль і вихідні дані є досить суб‘єктивними. На цей час одним з напрямків в області аналізу та побудові математичних моделей економічних явищ є нечітка логіка. Головна мета нечіткого математичного програмування - допомогти особі, що ухвалює рішення, прийняти оптимальне та адекватне рішення. Нечіткий підхід полегшує завдання, дозволяючи не формулювати точні цілі та обмеження, які для реальних завдань, як правило, точно не відомі.
Keywords: математична модель; програмування; розрахунки; оцінка особистих якостей кандидата