Досвід державного регулювання інноваційної діяльності суб’єктів господарювання у Канаді - Бончужна, Є. Ф.; Бончужная, Е. Ф.; Bonchuzhna, Ye. (My University, 2017)
UK: Однією з передумов успішного впровадження інвестиційно- інноваційної моделі розвитку національної економіки є ефективна державна інноваційна політика. Метою інноваційної політики є формування у країні таких умов для діяльності господарюючих суб'єктів, за яких вони були б зацікавлені та спроможні розробляти й виготовляти нові види продукції, впроваджувати сучасні наукомісткі, екологічно чисті технології та розширювати на цій основі свої ринки збуту Розвиток інноваційної системи Канади почалося в середині 1940 -х рр. та було багато в чому пов'язано з успіхами СІЛА в тій же сфері. До цього часу були створені певні передумови для розвитку науки та технологій, а саме сформована система університетської освіти, яка передбачала паралельне проведення наукових досліджень.
Keywords: державна інноваційна політика; адміністративні послуги; розвиток інноваційної системи Канади; державне регулювання; інноваційна діяльность; досвід Канади; суб’єкти господарювання; наукові інноваційні дослідження