Валовий регіональний продукт – основний макроекономічний показник розвитку країни - Катанцев, К. В. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
На регіональному рівні узагальнюючим показником, який характеризує рівень розвитку економіки регіону, є валовий регіональний продукт (ВРП). Розрахунок ВРП має велике значення для управління регіоном, оскільки він є показником економічного зростання, ефективності використання потенціалу регіону і залучених ресурсів. У зв’язку із цим питання формування валового регіонального продукту та його використання усе більше набувають актуальності. ВРП відображує результат виробничої діяльності всіх господарюючих суб’єктів в межах економічної території регіону і вимірюється сукупною вартістю товарів та послуг, виготовлених ними для кінцевого використання.
Keywords: валовий регіональний продукт; ВРП; економічний розвиток