Грошовий ринок та проблеми споживчого кредитування в Україні - Островерхов, В. А. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Роль грошей є результатом їх функціонування і виявляється у стимулюючому чи гальмуючому впливі грошей на певні економічні процеси. Такий вплив забезпечується самою наявністю грошей на ринку, завдяки чому всі економічні суб'єкти функціонують у грошовому середовищі, а також зміною кількості грошей в обороті
Keywords: гроші; грошове середовище; грошовий обіг; ринкова економіка