Опис до патенту на корисну модель № 146902 "Пристрій реєстрації температури і факту розморожування продукції" - Абаджян, Є. Б.; Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Пристрій реєстрації температури і факту розморожування продукції містить корпус з прозорого нетоксичного міцного гнучкого холодостійкого матеріалу, розділеного перегородками на декілька герметичних відсіків. В кожному з герметичних відсіків встановлено капсули з крихкого матеріалу, заповнені рідинами різного кольору, які мають чітко відповідну умовам низькотемпературного зберігання продукції, кріоскопічну температуру кристалізації-плавлення, капсули гідравлічно пов'язані з індикаторними стрічками, виконаними з гігроскопічного матеріалу.
Keywords: розморожування продукції; корисна модель; харчова промисловість; індикатор холоду; герметичні відсіки