Обґрунтування впливу надійності паливної системи дизельного двигуна на коефіцієнт готовності МТА за використання біодизельних пальних - Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (Видавничий центр НУБіП України, 2021)
Використовуючи отримані залежності можна достовірно оцінити ступінь впливу біодизельного пального на надійність паливної системи дизельного двигуна та коефіцієнт готовності і технічного використання МТА. Очевидним є те, що одним із шляхів підвищення коефіцієнта готовності і технічного використання МТА може бути заміна деяких конструкційних матеріалів паливної системи дизельного двигуна на інертні до агресивного середовища біодизельного пального, основу якого складають карбонові кислоти, і як правило підвищення ресурсу прецизійних з'єднань.
Keywords: технічні засоби; технічне обслуговування; паливна система дизельного двигуна; конструктивно-технологічні методи; експлуатаційно-технологічні методи; ресурсу дизельної паливної системи; біодизель