Страховий ринок України в умовах інтеграції у світовий фінансовий простір - Чкан, Ірина Олександрівна; Чкан, Ирина Александровна; Chkan, Iryna (My University, 2017)
Процеси глобалізації, розширення інтеграційних зв’язків країни, вимагають від національних економік бути конкурентоспроможними та вміти відстояти власні інтереси на світовому рівні. Вплив глобалізації на страховий ринок є неминучим для будь-якої країни, оскільки цей процес пов’язаний із рухом світових грошових потоків.
Keywords: глобалізація; страховий ринок; фінансова система; економічний простір; страхові послуги; грошові ресурси; страхові компанії; інвестиції; іноземний капітал; реформи