Соціальна мобілізація як метод організації громади - Бакіна, Тетяна Володимирівна; Бакина, Татьяна Владимировна; Bakina, Tetiana (My University, 2015)
UK: Міжнародний досвід реалізації програм соціальної мобілізації у різних країнах, як розвинутих, так і таких, що розвиваються, показує що, створення функціональних суспільно-економічних об‘єднань є найбільш ефективним механізмом подолання соціальної апатії, бідності, наслідків жорсткого централізованого управління й переходу до соціальної мобілізації та сталого соціально-економічного розвитку, особливо для сільських громад. Основною метою створення громадських об‘єднань є підвищення соціальної активності та соціальної відповідальності населення для розв‘язання місцевих проблем та забезпечення сталого розвитку. Додаткова мета – сприяння процесам демократизації шляхом впровадження децентралізованих методів місцевого самоврядування. EN: The importance of public participation in problem solution local is identified, six stages of effective social mobilization are extracted, classification of social mobilization is carried out on organizational identifier.
Keywords: громада; соціальна мобілізація; влада; social mobilization; community; local government; sustainable development