Обґрунтування схеми і параметрів агрегату для основного обробітку ґрунту : автореф. дис…. кандидата технічних наук - Мітков, Василь Борисович; Mitkov, Vasyl (Мелітополь, 2007)
Дисертацію присвячено підвищенню техніко-економічних показників роботи комбінованого МТА для основного обробітку ґрунту шляхом обґрунтування його схеми та конструктивних параметрів. Для розв’язування задач досліджень розроблено методику обґрунтування ширини захвату фронтального подрібнювача; теоретично оцінено вплив схеми та параметрів комбінованого МТА на динаміку його руху у поздовжньо-вертикальній площині; експериментально визначено траєкторні, тягово- енергетичні, експлуатаційно-технологічні та якісні показники роботи нового агрегату. Встановлено, що експлуатація комбінованого агрегату для основного обробітку ґрунту на базі трактора ХТЗ-120 дозволить отримати на кожному га оброблюваної площі економічний ефект у розмірі не менше 21-26 грн. /////////////// The dissertation is dedicated to raising of technical and economic index of com- bined unit for primary tillage by substantiation of its circuit and constructive parame- ters. For solving of the research tasks technique of front crusher grip width substantia- tion has been developed, influence of combined unit circuit and parameters on dynamics of its motion in linear-vertical plane has been theoretically evaluated, path, draft and power, maintains, technological and quality indices have been experimentally defined. It has been found out, that usage of combined unit for primary tillage on the base of tractor ХТЗ-120 allows to get economic effect in amount not less than 21-26 hr per eve- ry hectare of cultivated land.
Substantiation of circuit and parameters of unit for primary tillage
Keywords: комбінований МТА; оранка; фронтальний подрібнювач; передній навісний механізм; вертикальні коливання