Облік і оцінка виробничих витрат продукції власного виробництва до вимог П(С)БО 30 «Біологічні активи» - Костякова, Анна Анатоліївна; Костякова, Анна Анатолиевна; Kostyakova, Anna (My University, 2010)
При формуванні собівартості продукції рослинництва важливого значення набуває облік та вартісна оцінка витрат на придбання засобів виробництва, зокрема, насіння та кормів власного виробництва. Питома вага вартості насіння в структурі матеріальних витрат на виробництво продукції різних культур займає майже 13-35 %, а кормів (кормовиробництво) – 47-74 %. Тому обґрунтованість оцінки насіння та кормів в сучасний час є досить актуальним.
Keywords: облік; оцінка; власне виробництво; П(С)БО 30; біологічні активи; вартісна оцінка; кормовиробництво; матеріальні ресурси