Удосконалення технології виробництва соусів функціонального призначення з використанням гливи звичайної : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 181 Харчові технології ОПП «Індустрія здорового харчування» - Прокопенко, Валерій (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано літературні джерела стосовно технології виготовлення плодово-ягідних соусів з додаванням грибів гливи звичайної. Розроблена рецептура соусу з додаванням екстракту гливи звичайної. Розроблена технологічна схема виробництва запланованого продукту. Сплановані мета, завдання, питання виконання наукових досліджень та узагальнення їх результатів. Розроблена технологічна схема виробництва соусів. Досліджено SWOTаналіз впровадження нової технології. Проаналізовані заходи з охорони праці та безпеки життєдіяльності в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: слива; гриби; плодово-ягідний соус; технологічна схема; планування дослідів