Удосконалення управління діяльністю підприємства»): кваліфікаційна робота магістра ОПП 073 «Менеджмент» - Гусак, Денис Олександрович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
У дипломній роботі проведено наукове дослідження сутності управління бізнес-процесами на підприємствах, вивчено теоретичні основи їх оптимізації та методи вдосконалення в контексті будівельної галузі. Проаналізовано діяльність ПП «ВІДНОВЛЕННЯ-ПІВДЕНЬ», оцінено ефективність існуючих бізнес процесів, виявлено проблеми автоматизації та координації. На основі SWOT, PESTLE та GAP-аналізів дана комплексна оцінка поточного стану підприємства та його ринкового потенціалу. Обґрунтовано стратегії цифрової трансформації з використанням Building Information Modeling (BIM) для підвищення продуктивності та зниження витрат. Розроблено практичні заходи щодо впровадження BIM, удосконалення управління проєктами та екологічних ініціатив, сформовано пропозиції для розширення ринкової присутності підприємства.Прикладне використання результатів дослідження сприятиме підвищенню конкурентоспроможності будівельних підприємств через оптимізацію бізнес процесів і впровадження сучасних технологій.
Keywords: бізнес-процеси; конкурентоспроможність; Building Information Modeling (BIM); цифрова трансформація; управління проєктами