Освіта як флагман прогресу людства та основа конкуретоспроможності закладів вищої освіти - Олексенко, Роман Іванович; Олексенко, Роман Иванович; Oleksenko, Roman; Воронкова, В. Г. (Мелітополь: ТДАТУ, 2020)
UK: Актуальність теми дослідження освіти як флагмана про- гресу людства та основи конкурето-спроможності закладів вищої освіти з метою переосмислення іміджу сучасного викладача в умовах зростаючих вимог та підвищення конкурентоспроможності серед закладів вищої освіти в тому, що зроблена спроба, крізь призму стану вищої освіти в Україні, окреслити чинники та можливості формування позитивного іміджу сучасного викладача як основи конкурентоспроможностві закладів вищої освіти. Метою статті є: переосмислення іміджу сучасного викладача в умовах зростання вимог та підвищення конкурентоспроможності серед закладів вищої освіти. Цілями дослідження є узагальнення даних досліджуваної проблеми та розробка моделі розвитку теоретичних аспектів формування позитивного іміджу викладача у контексті зростання статусу закладів вищої освіти, та аналіз взаємозалежності іміджу викладача та його професійної компетентності, практичних умінь і навичок, необхідних для того, щоб пов’язувати теорію з практикою. Результатом дослідження є теоретичне осмислення іміджу сучасного викладача у контексті формування конкуренто-спроможності вищого навчального закладу. Результатом аналізу є постійне, системне вдосконалення власних фахових компетенцій. І лише за цієї умови викладач зможе заслуговувати на авторитет і повагу серед студентів і колег. Відзначено, що сучасний стан вищої освіти диктує необхідність пошуку нових шляхів вирішення проблем підвищення ефективності не лише навчання, підготовки фахівця, затребуваного на ринку праці, але і ефективності діяльності закладу вищої освіти в умовах автономії. EN: The article deals with the rethinking of the image of the modern teacher in the conditions of increasing requirements and increasing the competitiveness among higher education institutions. The objectives of the study are to summarize the data of the problem under study and to develop a model of development of theoretical aspects of the formation of a positive image of the teacher in the context of increasing the status of higher education institutions, and to analyze the interdependence of the image of the teacher and his professional competence, practical skills necessary to link theory with practice.
Education as a leader of human progress and the basis of competitiveness of higher education institutions
Keywords: імідж; навчання; освіта; викладач; освітні послуги; флагман прогресу люсдтва; image; training; education; teacher; educational services; flagship of human progress