Сталий розвиток і нова роль корпоративної відповідальності в Україні у час війни - Завадських, Ганна Миколаївна; Zavadskykh, Hanna (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Корпоративна соціальна відповідальність в Україні в умовах війни стала не просто елементом іміджу чи додатковою діяльністю бізнесу, а ключовим чинником стабільності суспільства. Воєнна реальність поставила компанії перед низкою нових викликів, які потребують значно ширших підходів до соціальної відповідальності. Передусім мова йде про необхідність забезпечення безпеки працівників, підтримки постраждалих громад, компенсації руйнувань і забезпечення критичної інфраструктури. Багато підприємств змушені працювати під обстрілами або регулярно зупиняти діяльність через проблеми з логістикою, електропостачанням, мобілізацією кадрів та релокацією виробництва. У таких умовах зростає не лише соціальне навантаження, а й відповідальність компаній перед працівниками та суспільством.
Keywords: соціальна відповідальність; бізнес