Управління поливним режимом насаджень яблуні за метеорологічними показниками у Південному Степу України - Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia (My University, 2012)
UK: Створення високопродуктивних насаджень яблуні в зоні Південного степу стримується недостатньою природною вологозабезпеченістю. У періоди вегетації дефіцит ґрунтової вологи в сукупності з повітряною посухою негативно впливає на формування водного режиму ґрунту в інтенсивних насадженнях яблуні і, як наслідок, спричиняє швидке висушування кореневмісного шару ґрунту та зниження врожайності дерев.
Keywords: садівництво на півдні України; продуктивність насаджень яблуні; режим вологості грунту; метеорологічні показникі; метеорологічні фактори; вологозабезпеченність