Опис до патенту на корисну модель № 126762 "Пристрій для заморожування харчових продуктів" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Марченко, О. С.; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Тарасенко, Віра Григорівна; Тарасенко, Вера Григорьевна; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Пристрій для заморожування харчових продуктів містить теплоізольований корпус, трубопроводи для подачі рідкого азоту та двооксиду вуглецю, форсунки, які встановлені на кінцях трубопроводів і розміщені в камерах розпилення, конвеєр для переміщення продукту. Він містить камеру попереднього та камеру кінцевого заморожування, в камері попереднього заморожування встановлено форсунку розпилення двооксиду вуглецю, а в камері кінцевого заморожування - форсунку розпилення двооксиду вуглецю і його переохолодження рідким азотом.
Keywords: заморожування харчових продуктів; рідкий азот; форсунка розпилення двооксиду вуглецю; камера попереднього заморожування; камера кінцевого заморожування