Опис до патенту на корисну модель № 41129 "Роторно-пульсаційний апара" - Івженко, А. О.; Гвоздєв, О. В.; Івженко, Олександр Васильович; Ивженко, Александр Васильевич; Ivzhenko, Oleksandr (Державний департамент інтелектуальної власності, 2009)
Роторно-пульсаційний апарат, що містить корпус, усередині якого концентрично розташовані ротор і статор із прорізами та електромагніт змінної напруги, який відрізняється тим, що електромагніт вмонтований у корпус апарата поза робочою зоною, статор складається з двох частин з подвійною конічною робочою поверхнею із прорізами, а ротор забезпечений лопатями
Keywords: роторно-пульсаційний апарат; пристрій для інтенсифікації процесів змішування; емульгування; гомогенізація; диспергування гетерогенних систем; харчова промисловість; переробна промисловість; хімічна промисловість; фармацевтична промисловість