Аспекти удосконалення конструкцій біогазових установок - Скляр, Олександр Григорович; Скляр, Радміла Вікторівна; Skliar, Oleksandr; Sklіar, Radmila (Харків : 2023, 2023)
UA: Сьогодні ринок біогазу є найбільш розвиненим в Європі, адже саме розвинені країни ЄС першими запровадили програми переходу на альтернативні джерела енергії та системно підтримують ініціативи, спрямовані на впровадження нових біогазових технологій. Так, Німеччина посідає перше місце за кількістю діючих біогазових комплексів. Лише 7% виробленого цими компаніями біогазу йде в газопроводи, решта використовується на потреби виробника. У перспективі 10-20% природного газу, який споживається в країні, можна замінити біогазом. Лідером за масштабами використання біогазу є Данія: на цей вид палива припадає майже 20% енергоспоживання країни. Насамперед, слід зазначити, що суттєвим аспектом виробництва біогазу є використання відновлюваних джерел енергії, що часто одночасно є відходами. Використання органічних відходів або аграрної сировини створюють середовище для утворення екологічних ефектів при їх транспортуванні, зберіганні та використанні.
Keywords: біогаз; ринок біогазу; удосконалення біогазових установок