Тенденції розвитку спорту вищих досягнень та напрямки вдосконалення системи спортивної підготовки - Абдуллаєв, Алтай Карам-Огли; Абдуллаев, Алтай Карам-Оглы; Abdullaev, Altai; Ребар, І. В. (My University, 2019)
Спорт вищих досягнень (олімпійський) ‒ передбачає систематичну планову багаторічну підготовку і участь у змаганнях в обраному виді спорту з метою досягнення максимально можливих спортивних результатів, перемоги на найбільших спортивних змаганнях.
Keywords: спортивна підготовка; тренування; спорт; змагання; спортивні досягнення; олімпійський спорт