Предметно-тематична класифікація національно маркованих одиниць. - Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Lemeshchenko-Lagoda, Viktoriia (Київ : Вид-во УДУ імені Михайла Драгоманова, 2024)
Серед багатьох чинників, що впливають на формування національної свідомості та збереження ідентичності нації, одним з найголовніших є мова. Саме мова, відображаючи історичний досвід народу, його специфічний спосіб мислення та своєрідну картину реальності, виступає носієм унікального культурного коду, характерного для кожної окремої нації.