Гранулювання овочів і фруктів як перспективний напрям переробки рослинної сировини - Зоц, Д. В.; Червоткіна, Олександра Олександрівна; Chervotkina, Oleksandra; Прокопенко, Олена Павлівна; Prokopenko, Olena (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сучасний розвиток харчової промисловості орієнтований на підвищення ефективності переробки рослинної сировини, зменшення втрат та раціональне використання вторинних ресурсів. Особливої актуальності набуває питання переробки овочів і фруктів, які мають значну біологічну цінність, але характеризуються коротким терміном зберігання та високими втратами під час транспортування і зберігання. Одним із перспективних напрямів вирішення цієї проблеми є гранулювання висушеної овочевої та фруктової сировини.
Keywords: гранулювання; сушіння сировини; гранулювання овочів і фруктів