Big Data як інструмент підвищення ефективності менеджменту - Агєєва, Ірина Вікторівна; Ahieieva, Iryna (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У сучасному менеджменті здатність організації збирати, обробляти й застосовувати масивні обсяги різнорідної інформації перетворилася на один з ключових факторів успішності. Big Data відіграє ключову роль у сучасному менеджменті, оскільки забезпечує можливість ухвалення обґрунтованих рішень на основі великих масивів даних. Менеджери отримують інструменти для прогнозування тенденцій, оптимізації ресурсів, підвищення ефективності бізнес‑процесів і розробки стратегічних планів. Аналіз даних у реальному часі дає змогу швидко реагувати на зміни зовнішнього середовища, виявляти нові можливості та мінімізувати ризики. Використання Big Data сприяє розвитку клієнтоорієнтованого підходу, покращенню управління персоналом та підвищенню конкурентоспроможності організацій.
Keywords: Big Data; менеджмент