Енергетична оцінка обладнання для зернопунктів - Чиж, К. О.; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina; Карпова, О. П. (My University, 2004)
Впровадження потокової технології на зерноочисних та зерноочисно-сушильних комплексах привело з одного боку до різкого зниження затрат праці, а з другого - до значного ускладнення процесів керування. Автоматизація процесів післязбиральної обробки зерна відкриває широкі можливості для підвищення ефективності використання, збільшення продуктивності потокової лінії, подальшого зниження витрат праці і покращення якості обробки зерна.
Keywords: зернопункти; обладнання; техніко-економічна оцінка обладнання; зерноочисно-сушильні агрегати; зерно-очисні агрегати