Аналіз вентиляторів для системи рідинного охолодження турбодизеля - Шершенівська, А. А. (ТДАТУ, 2020)
До двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ), які встановлюють на сучасну техніку, висувають жорсткі вимоги щодо потужності, економічності та екологічності. Для забезпечення високої ефективності їхнього використання застосовують форсування двигуна методом газотурбінного наддуву, що в останні десятиріччя набуло широкого розвитку та впровадження
Keywords: двигуни внутрішнього згоряння; форсування двигуна; метод газотурбінного наддуву; турбокомпресор; силова турбіна