4.1. Необхідність та сутність страхування сільськогосподарських ризиків: монографія - Рубцова, Наталя Миколаївна; Рубцова, Наталья Николаевна; Rubtsova, Natalia; Чкан, Ірина Олександрівна; Чкан, Ирина Александровна; Chkan, Iryna (Видавничий будинок ММД, 2019)
Сільське господарство України є стратегічною і найбільш ефективною галуззю народного господарства. Поряд з цим, діяльність сільськогосподарських підприємств пов’язана з певним ризиком, зокрема такими, як коливання цін, зниження рівня врожайності, зменшення продуктивності худоби та ін. В результаті дій цих ризиків в різні періоди часу відбуваються значні коливання доходів сільськогосподарських підприємств.
Keywords: особливості фінансового забезпечення; формування фінансового потенціалу; системи фінансово-кредитного забезпечення; фінансова безпека; поява ризиків у сільському господарстві; агрострахування; страхування; страхування майбутнього врожаю; укладання комбінованого договору страхування; індексне страхування