Масова свідомість як владна технологія: сутність та механізми реалізації - Ісакова, Олена Іванівна; Исакова, Елена Ивановна; Isakova, Olena (My University, 2018)
EN: У статті автор аналізує проникнення масової комунікації в усі сфери суспільства і її вплив на масову свідомість. Об’єктом дослідження виступає масова свідомість як об’єктивна реальність. Розглядаються механізми і форми реалізації владних технологій у масовій свідомості. Робиться висновок про інтенсифікацію зусиль щодо осмислення ролі конкретних механізмів маніпулятивних стратегій масової свідомості. RU: В статье автор анализирует проникновение массовой коммуникации во все сферы общества и её влияние на массовое сознание. Объектом исследования выступает массовое сознание как объективная реальность. Рассматриваются механизмы и формы реализации властных технологий в массовом сознании. Делается вывод об интенсификации усилий по осмыслению роли конкретных механизмов манипулятивных стратегий массового сознания. EN: In the article the author analyzes the penetration of mass communication into all spheres of society and its influence on mass consciousness. The object of research is mass consciousness as an objective reality. The mechanisms and forms of realization of power technologies in mass consciousness are considered. The conclusion is made about the intensification of efforts to understand the role of specific mechanisms of manipulative strategies of mass consciousness.
Mass consciousness as the power of technology: the essence and mechanisms of realization
Keywords: масова культура; масова свідомість; владні технології; масові комунікації; політична свідомість; політичні маніпуляції; массовая культура; массовое сознание; властные технологии; массовые коммуникации; политическое сознание; политические манипуляции; mass culture; mass consciousness; power technologies; mass communications; political consciousness; political manipulation