Роль очищення доїльно-молочного устаткування в підвищенні якості молока - Бескоровайний, О. (ТДАТУ, 2021)
Для підвищення якості молока розроблений і упроваджений Державний стандарт на заготовлюване молоко – ДСТУ 52054-2003 «Молоко натуральне коров'яче – сировина». Технічні умови, згідно яких молоко, що здається господарствами підрозділяється на сорти в залежності від физико-хімічних і бактеріологічних показників.
Keywords: ДСТУ 52054-2003; сировина; технічні умови; сорт; физико-хімічні показники; бактеріологічні показникіи; бактеріальне осіменіння молока; молокоприймач; мікрофлора; санітарно-гігієнічні показники