Удосконалення технології виготовлення сушених приправ з базиліку - Яворська, А. А.; Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Оlesia (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Базилік – це однорічна рослина, що застосовується в кулінарії як прянощі. Але крім чудових кулінарних достоїнств він має здатність активно впливати на організм людини. Корисні властивості і протипоказання базиліка пов'язані з його хімічним складом і дозволяють використовувати його з лікувальною метою. У хімічний склад базиліку входить ефірна олія (до 1,5%), рутин, фітонциди, вітаміни С, РР, В2, А, дубильні речовини, глікозиди а також інші біоактивні компоненти. Ефірна олія базиліка міститься у всіх частинах рослини, обумовлюючи його виразний аромат
Keywords: базилік; прянощі; сушені приправи; сушіння базиліку; Дженовезе