Проектування енергоощадного технологічного процесу роздавання кормів для ферми великої рогатої худоби в сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Росток» Нікопольського району Дніпропетровської області : пояснювальна записка до дипломного проекту здобувача СВО Бакалавр - Агакеримов, Сергій (My University, 2021)
Подальший розвиток тваринництва, збільшення виробництва і підвищення якості продукції безпосередньо пов'язані з комплексною механізацією та автоматизацією виробничих процесів у цій галузі сільського господарства. Існуюча система машин включає близько 1000 найменувань різних технічних засобів, при виготовленні достатньої кількості яких можна забезпечити комплексну механізацію тваринництва та птахівництва. Загальновідомо, що комплексну механізацію більш вигідно впроваджувати на великих спеціалізованих підприємствах з добре відпрацьованою стабільною технологією виробництва. У таких випадках капіталовкладення в засоби механізації скупляються швидше і забезпечують більш високий економічний ефект. Разом з тим не менш важливою є механізація виробничих процесів і на підприємствах малих форм (підрядних, орендних, приватних), особливість яких – дефіцит робочої сили.
Keywords: роздавання кормів; ферми; механізація; технологічне обладнання