Націоналізм та його роль у теорії й практиці політичних партій - Морарь, Микола Васильович; Морарь, Николай Васильевич; Morar, Mykola (My University, 2017)
UK: Досліджується сутність націоналізму та його роль у теорії й практиці політичних партій. Підкреслюється, що націоналістичний фактор став невід’ємним складником суспільно-політичного життя в Україні й має ефективні важелі впливу на процеси трансформацій у державі. Як ідейний та суспільно-політичний рух, він має своїх виразників в особі партій та організацій. Робиться висновок, що націоналістичні партії, організації та рухи відіграють помітну роль у суспільно-політичному житті різних країн, у тому числі й в Україні. Така роль у XXI ст. буде зростати, оскільки національні проблеми залишаються на порядку денному політичного життя. RU: Исследуется сущность национализма и его роль в теории и практике политических партий. Подчеркивается, что националистический фактор етап неотьемлемой составляющей общественно-политической жизни в Украине и является зффективным рычагом влияния на трансформационные процессы. Как идейное и общественно-политическое движение, он имеет своих сторонников в лице партий и организаций. Делается вывод, что националистические партии, организации и движения играют заметную роль в общественно-политической жизни разных стран, в том числе и в Украине. Такая роль в XXI в. будет возрастать, поскольку национальные проблемы остаются на повестке дня политической жизни.
Keywords: нація; націоналізм; національні меншини; ідеологія; політична партія; політична стабільність; нация; национализм; национальные меньшинства; идеология; политическая партия; политическая стабильность; nation; nationalist; ethnic minorties; ideology; political party; political stability