Визначення раціонального засобу швидкої і достовірної оцінки шорсткості обробленої поверхні - Мацулевич, Олександр Євгенович; Matsulevych, Oleksandr; Пихтєєва, Ірина Вікторівна; Pykhtieieva, Iryna (Мелітополь : ТДАТУ, 2021)
Сучасні технологічні процеси виготовлення деталей, які розробляються для нових високопродуктивних багатокоординатних металорізальних верстатів, нині вже розглядаються в розрізі стратегії їх обробки. Її суть зводиться до постійності об’єму стружки, що знімається в одиницю часу або постійної потужності різання.
Keywords: шорсткість; оброблення поверхні; програмне забезпечення