Особливості процесу виготовлення алмазних шліфувальних кругів методом порошкової металургії - Іванов, В. С. (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2021)
Застосування синтетичних надтвердих матеріалів (НТМ) в різних галузях народного господарства є визначальним фактором вдосконалення вже існуючих та створення нових інструментів та інструментальних матеріалів, технологічних процесів, підвищення довговічності та надійності інструментів, деталей машин та приладів. Дуже важливу роль в цьому відіграють саме методи виготовлення алмазних кругів, найбільш розповсюдженим з яких є спікання виробів в прес-формах з наступним гарячим пресуванням. Розглянемо деякі особливості цього процесу.
Keywords: порошкова металургія; синтетичні надтверді матеріали; деталі машин