Заморожування і охолоджування харчових продуктів: науково-допоміжний бібліографічний покажчик за 2008-2011 рр. - Мартинов, Володимир Іванович; Мартынов, Владимир Иванович; Martynov, Volodymyr (Таврійський державний агротехнологічний ун-т; наукова бібліотека, 2011)
Технології зберігання сільськогосподарської продук-ції стали невід’ємною частиною стратегії зберігання тимча-сових і резервних запасів продовольчих товарів. Одним із різновидів їх є швидке заморожування продукції, яка швид-ко псується. Це дозволяє вирішити проблему цілорічного постачання населенню високоякісної плодоовочевої сиро-вини. У даному напрямі в ТДАТУ проводяться науково - дослідницькі роботи під керівництвом доцентів Загорко Н.П. і Ломейко О.П. Враховуючи актуальність проблеми, наукова бібліотека ТДАТУ підготувала справжній покажчик що охоплює українську і російську літературу переважно за 2008-2010рр. Розташування матеріалу систематичне, усере-дині рубрик в алфавіті авторів і заголовків робіт і номерів патентів. Бібліографічній опис видань виконано мовою оригі-налу відповідно до ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 «Бібліографічній запис. Бібліографічній опис. Загальні вимоги та правила складання». Деякі відхилення від стандарту зумовлені спе-цифікою матеріалів. Покажчик стане у нагоді науковцям, викладачам, сту-дентам ТДАТУ
Keywords: охолодження; заморожування; вакуумне охолодження; харчові продукти