Удосконалення правового забезпечення діяльності суб’єктів публічного управління - Крутков, Шаміль Шарафаддін Огли (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Публічне управління відіграє важливу роль у забезпеченні належного функціонування державних і муніципальних органів. Правове забезпечення діяльності суб’єктів публічного управління є ключовим елементом ефективного управління, адже воно створює правову основу для прийняття рішень, взаємодії між органами влади та громадянами, а також для контролю та нагляду за діяльністю органів управління. Удосконалення правового забезпечення дозволяє підвищити ефективність, прозорість та відповідальність суб’єктів публічного управління. Метою даного дослідження є аналіз існуючого правового забезпечення діяльності суб’єктів публічного управління та розробка рекомендацій щодо його удосконалення. Для досягнення цієї мети необхідно вирішити такі завдання: проаналізувати нормативно-правову базу, що регулює діяльність суб’єктів публічного управління; визначити основні проблеми та недоліки в правовому регулюванні; дослідити найкращі практики правового забезпечення в інших країнах; розробити пропозиції щодо вдосконалення правового забезпечення діяльності суб’єктів публічного управління в Україні. У дослідженні використовувались наступні методи: аналіз нормативно- правових актів та законодавства; порівняльний аналіз правових систем різних країн; експертне опитування серед фахівців у сфері публічного управління та права; кейсовий аналіз практичних ситуацій.
Keywords: публічне управління; удосконалення правового забезпечення; використання найкращих міжнародних практик; розробка чітких правових норм; прозора система управління