Режими курсоутворення: види та особливості - Комарова, К. О.; Демченко, Іван Володимирович; Демченко, Иван Владимирович; Demchenko, Ivan (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2021)
На даному етапі для України відіграють зовнішньоекономічні, а зокрема, валютні відносини, які охоплюють усі сфери суспільного життя. За таких умов зростає роль валютного курсу, як інструмента економічної політики держави. Він виступає одним із основних комплексних індикаторів макроекономічної стабільності, який у значній мірі впливає на фінансову безпеку країни та її соціально-економічний розвиток.
Keywords: валютні відносини; економічна політика держави; фінансова безпека; соціально-економічний розвиток; валютний курс